Русия се е надявала на светкавична война  в Украйна, а

...
Русия се е надявала на светкавична война  в Украйна, а
Коментари Харесай

Руските генерали тръгнали с вертолети на ресторант в Киев

Русия се е надявала на светкавична война  в Украйна, а висшите военни са имали грандиозни проекти – да отпразнуват успеха в елитни заведения за хранене в Киев, като дойдат с хеликоптери. Това разкри съветникът към Президентството на Украйна Алексей Арестович.

Пред медиите в Киев той описа, че кремълският генералитет се е надявал на бърз триумф и че напряко е желал за три дни да влезе като на церемониал в Украйна.

„ Те звъняха в нашите заведения за хранене, даже публично, и си запазваха места и в кафенета в Киев. Ще дойдем с цялата Уляновска бригада, гласяло едно от позвъняванията. „ Къде е тази Уляновска бригада през днешния ден “, попита риторично Арестович.

За грандоманските проекти на съветските висши военни разкриват и документи, открити в убити командири на съветската войска в Гостомел.  „ Един от тези проекти гласи, че 12 часа след интервенция те ще сложат патрули пред Върховната Рада (парламента), Министерския съвет, Националната банка и Офиса на президента. Те са считали, че ще завладяват Киев за 12 часа.

Втората вълна е трябвало да окупира Площада на славата и музея на Великата отечествена война, където могат да кацат хеликоптери. Просто, когато Гостомел удържа, те започнаха да трансферират запаси, с цел да завземат предградието и по-късно летището във Василков край Киев “, описа съветникът в украинското президентство и акцентира, че това приказва за  отделяне от действителността.

На 24 февруари 2022 година, когато Русия стартира нашествието против Украйна, Гостомел и летището му бяха нападнати от съветските войски. Най-големият аероплан в света по това време – „ Антонов Ан-225 Мрия “, е погубен, откакто хангарът му е ударен с ракети. През идната седмица градът е употребен от руснаците като форпост за по-нататъшна офанзива против Киев. Кметът на града Юрий Прилипко е погубен от съветската войска, до момента в който оказва помощ на съгражданите си. Градът е освободен от украинската войска на 1 април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР